Γεια σας, είμαι το Youth Makerspace Larnaka του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου!

Στο εργαστήριο Prototype Ιt! θα βρείτε εξοπλισμό πως 3D Pen και 3D printer, με τα οποία τα μέλη μας μπορούν να δημιουργήσουν αντικείμενα και projects από πλαστικό. Στην αίθουσα βρίσκεται και ένα 3D scanner χρησιμοποιείται για σάρωση αντικειμένων τα οποία μεταφέρονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ψηφιακή μορφή.

Η  αίθουσα Present It! έχει μια πολύπλευρη χρήση καθώς χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση ως κοινός χώρος εργασίας, εξοπλισμένος με φορητούς υπολογιστές, projector, whiteboard, οθόνη 50 ιντσών, πάγκους εργασίας και καρέκλες. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 45 ατόμων και προσφέρει την δυνατότητα διεξαγωγής διαλέξεων, εργαστηρίων, συναντήσεων καθώς και άλλων δημόσιων παρουσιάσεων.

Στο εργαστήριο του Programme It! θα βρείτε drones, παλμογράφους και εξοπλισμό όπως το ρομπότ Dash του WonderWorkshop, το πακέτο ρομποτικής της Engino, τουβλάκια Lego We.Do 2 και Spike Prime, πλατφόρμες Arduino, πλακέτες Raspberry Pi και Libelium. Όλα τα πιο πάνω συνοδεύονται με τα απαραίτητα εξαρτήματα και λογισμικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν projects προγραμματισμού έξυπνων συσκευών, υπολογιστών και αυτοματισμών.

Ο χώρος του Brainstorm It! προσφέρει ένα ιδιαίτερα δημιουργικό περιβάλλον για συναντήσεις ομάδων για την προμελέτη των project τους. Προσφέρει whiteboard, γραφική ύλη και άνετο χώρο εργασίας.

Ελάτε να ζήσετε την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας μέσω των γυαλιών Oculus Rift στο δωμάτιο Visualise It! Τα μέλη μας μπορούν να απολαύσουν την ψηφιακή ψυχαγωγία, διαδραστικά παιχνίδια, ταξίδια χώρου και χρόνου αλλά και να σχεδιάσουν οι ίδιοι ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

Στο φωτογραφικό στούντιο Develop It! μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πιο κάτω εξοπλισμό για τις δικές σας φωτογραφίσεις: μια DSLR camera με τριπόδι, επαγγελματικό φωτισμό και light reflectors, μαύρo και άσπρo ύφασμα όπως και το ειδικό πανί για green screen.

Η αίθουσα Design It! χρησιμοποιείται ως χώρος εργασίας και συνάντησης ομάδων, είναι εξοπλισμένη με γραφική ύλη, whiteboard και μεγάλες επιφάνειες εργασίας για σχεδιασμό και ζωγραφική. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 10 ατόμων και έχει επίσης την δυνατότητα διεξαγωγής συνεδριάσεων και online meetings.

Το εξωτερικό εργαστήρι ξυλείας Create It! διαθέτει laser cutter όπως και βασικό εξοπλισμού ενός ξυλουργείου. Αυτό συμπεριλαμβάνει τραπεζικό πριόνι, δισκοπρίονο μετάλλου και ξύλου, ηλεκτρικό γωνιακό τροχό (σμιρίλιο), κολωνάτο δράπανο, τρυπανάκι, λειαντήρες ταινίας, φυσυτήρας αέρος όπως και δραπανοκατσάβιδο κρουστικό μπαταρίας. Όλα τα πιο πάνω συνοδεύονται με τα απαραίτητα εξαρτήματα και εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δημιουργίες από ξύλο και μέταλλο. Οι επισκέπτες αναλαμβάνουν να φέρουν τα δικά τους υλικά για την κατασκευή τους.