Εκπαίδευση

Εργαστήρια

Στο Youth Makerspace Larnaka πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια είτε για εκμάθηση της χρήσης του εξοπλισμού αλλά και ανάπτυξης ιδεών, projects, κτλ. Ο χώρος απευθύνεται σε παιδιά και νέους καθώς και σε οργανωμένα σύνολα νέων, τάξεις ή ομίλους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σχολείων και άλλους. Έχει ως στόχο την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικοποίησης δίνοντας στους νέους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αλλά και όλης της Κύπρου πρόσβαση σε χώρους έμπνευσης και επικοινωνίας, όπως και υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την ανάπτυξη πρωτοτύπων και υλοποίηση των ιδεών τους.

Το πρόγραμμα ‘Workshops for Makers’ αποτελείται απο αυτοτελή μαθήματα, διαφορετικών επιπέδων για όλες τις ηλικίες (10+). Επίσης εάν κάποιος συμμετέχοντας χρειάζεται συμβουλές, καθοδήγηση ή τεχνική υποστήριξη με κάποιο project του, μπορεί να το συζητήσει κατ’ ιδίαν με τους εκπαιδευτές μας. Για τη διευθέτηση της συνάντησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το Youth Makerspace Larnaka στο τηλέφωνο 24 201777 ή στο [email protected].

Εκπαιδευτικός οδηγός

Τo Youth Makerspace Larnaka προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό, προετοιμασμένο από ακαδημαϊκό με εξειδίκευση στα παιδαγωγικά και στην τεχνολογία, το οποίο βασίζεται στα αναλυτικά προγράμματα και επίπεδο κάθε τάξης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Το υλικό αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε μορφή εργαστηρίων από τους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με προσωπικό του Youth Makerspace και απευθύνεται στους μαθητές. Στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν το χώρο του Youth Makerspace για τη διεξαγωγή μαθημάτων κατά τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν τον εξοπλισμό μας. Απώτερος μας σκοπός είναι η διδασκαλία να γίνει πιο διαδραστική και πιο ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα η διαδικασία της μάθησης να προέλθει από τους ίδιους τους μαθητές βασιζόμενη στην ανακάλυψη της γνώσης μέσω της πρακτικής χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Για ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και Διευθύνσεις Δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 24 201777