Contact Us
* Παρακαλώ δείτε τί ισχύει με τα νέα μέτρα για την προστασία απο την εξάπλωση του COVID-19
© Copyright 2019 – Youth Makerspace Larnaca / Designed & Developed by NETinfo Plc
Η Κλαύδια Μπαλαμπανίδου είναι κάτοχος πτυχίου Οπτικοακουστικών Τεχνών με αντικείμενο μελέτης τη φωτογραφία, ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Αγγλία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 2018, η φωτογραφική ενότητα Birthplace & Birthname, εκτέθηκε στο Μουσείο Μπενάκη μαζί με τους Νέους Έλληνες Φωτογράφους στα πλαίσια του Athens photo Festival. Οι φωτογραφικές της ενότητες εμπεριέχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία και εξετάζουν έννοιες της ταυτότητας.
Η Νάγια Τ. Καρακώστα γεννήθηκε στη Λάρνακα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση στην Υποκριτική. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Intra Portas” όπου παρουσιάζει ως ηθοποιός εφηβικές παραστάσεις μέσα στις σχολικές αίθουσες με θέμα κάθε μορφής εκφοβισμού. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Ελένη Αναστασίου, Μαγδαλένα Ζήρα, Αστέριος Πελτέκης, Έρση Βασιλικιώτη, Θέμη Θεοχάρογλου, Τάσο Ράτζο, Χριστίνα Χ’βασιλείου, Ναστάζια Χριστοδούλου, Λούη Πατσιά, Στέργιο Nτινόπουλο κ.α σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και μικρού μήκου ταινίες. Ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με τον Θ.Ο.Κ και τον Άδωνι Φλωρίδη, με το Θέατρο “Τ” και τον Θέμη Θεοχάρογλου και με την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης” και την Έρση Βασιλικιώτη. Ως διδάσκουσα και σχεδιάστρια σεμιναρίων και εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού συνεργάστηκε ενδεικτικά με τον Θ.Ο.Κ και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας κ.α
Η Θεοδώρα Ανδρέου γεννήθηκε στη Λάρνακα. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής “Βλαδίμηρος Καυκαρίδης” και του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιό Κύπρου. Το 2019 δημιούργησε το δικό της Θεατρικό Εργαστήρι ”ΘΕΑΤΡΟΛΑ” για παιδιά.Το 2018 συμμετείχε ως εθελόντρια στη Biennale Larnacas.Το 2017 εργάστηκε ως ηθοποιός στην Παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου “Ηλέκτρα” στα πλαίσια του Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Ως ηθοποιός συνεργάζεται επίσης με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Πρόγραμμα “Τυποποιημένοι Ασθενείς”.
Η Δρ Γιώτα Δημητρίου είναι βραβευμένη καλλιτέχνης πολυμέσων που υποστηρίζεται από το Arts Council England (ACE). Είναι συγγραφέας, ακαδημαϊκός και resident του Pervasive Media Studio στο Bristol. Η Δημητρίου διδάσκει Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Μηχανής & Ανάπτυξη Διεπιφανειών Χρήστη, Δημιουργική Πληροφοριακή & Διαδραστικά Πολυμέσα, και Design Thinking στο Πανεπιστήμιο Bath Spa του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα έργα, και η έρευνά της ενσωματώνουν τη διασταύρωση μεταξύ τεχνολογίας και καλλιτεχνικών πρακτικών, δημιουργώντας καινοτόμους διαδραστικούς τρόπους για τη διήγηση και αφήγηση ιστοριών, με κύριο σκοπό την αισθητηριακή εμπειρία του κοινού. Η Yiota περιόδευσε την εγκατάσταση/περφορμανς Love Letters διεθνώς, πειραματίζοντας με ubiquitous και wearable τεχνολογίες, και το γράψιμο επιστολών, προσκαλώντας το κοινό να περιπλανηθεί σε ένα ζωντανό γλυπτό από 350 ερωτικές επιστολές, που γράφτηκαν από το κοινό κατά τη διάρκεια προηγούμενων περφόρμανς. Η ακαδημαϊκή έρευνα της Γιώτας επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο διαδίδεται και εκδημοκρατικοπείται η λαϊκή, προσωπική και πολιτιστική ιστορία από grassroots (βάσεις) και bottom-up (κάτω-προς τα πάνω ή ανωφερείς) πρωτοβουλίες.Την ενδιαφέρουν ιστορίες γυναικών σχετικά με τη διέλευση συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, και η χρήση της τεχνολογίας για διαδραστική αλληλεπίδραση με αμφισβητούμενες περιοχές και no man’s lands. Το έργο της, To You (εμφανίστηκε στο BBC), ένα βιβλίο ευαίσθητο στην αφή και τη θερμότητα, που περιέχει πεζογραφημένα ποιήματα για την αγάπη και την απώλεια σε μορφή ερωτικών επιστολών. Μπορεί να διαβαστεί μόνο όταν θερμαίνεται από τα χέρια των αναγνωστών. Έχει επιλεγεί για ένα βραβείο από την Communication Arts στην Καλιφόρνια και κέρδισε το «Most Subversive use of Technology in Art» από τη RELOGIA. Έχει αγοραστεί από διεθνείς αναγνώστες, συλλέκτες βιβλίων και έργων τέχνης, αναγνωρισμένες βιβλιοθήκες και γκαλερί.